Rugalmas, feltekeredő tűzgátló szállítópálya-lezárás

STÖBICH ECCLOS-FLEX

Ismertető:

Rugalmas, feltekeredő tűzgátló szállítópálya-lezárás STÖBICH ECCLOS-FLEX

Ez a STÖBICH tűzgátló szállítópálya-lezárás Protex vagy Ecotex 1100-A2 üvegszövettel készül. A megrendelő által biztosított sprinkler hűtővízszórással EI30–EI90 perces tűzvédelmi minősítéssel rendelkezik. A kapu a gyártói műbizonylatban részletezett MSz EN előírásoknak megfelel. A tűzálló üvegszövet A2 tűzvédelmi osztályú MSz EN 13823 és MSz EN 14716 szerint.

A termék Nemzeti műszaki értékeléssel és teljesítmény nyilatkozattal rendelkezik

Az EI30-EI90 perces tűzállósági határértékek egyoldalról működő sprinkler vízszórással együtt biztosíthatók.

A függönykapu-szövet V4A minőségű, rozsdamentes acélszálakkal megerősített Glass+Vidrio EC üvegszövet. Poliuretán bevonattal, vörös színű azonosítószálakkal jelölve gyártja a német vállalat. A szövet egyik oldala SZÜRKE, a másik oldala EZÜST színű.

A függönyszövet megfelelő feszítéséről egy alsó, nehezékkel ellátott, vízszintes acél záróprofil gondoskodik. A kapulapszövet két, függőleges acél megvezetősínben ereszkedik le. A függönyszövet merevségét a megvezetősínekbe rejtett szélbiztosító gombok biztosítják.

 

Technikai adatok:

Függőleges tokszerkezet, vezetősín: 105x74mm méretű, anyaga tüzihorganyzott, hajlított acéllemez. Rögzítés falszerkezethez acél dübellel. Szín: opcionálisan választható RAL színekben.

Tengelyház: 235x290 mm méretű, acéllemez borítással, tüzihorganyzott kivitelben. Rögzítése falszerkezethez, födémhez acél dübellel.

Szín: opcionálisan választható RAL színekben.

A burkolat alatt található acél tengelyre tekeredik fel az üvegszövetponyva.

A függönykapu a tűzjelző központ jelére és áramszünet esetén is lezáródik. A meghajtást fékező tartómágnes elenged, majd a függönyponyva gravitációs úton, önműködően és egyenletes sebességgel lezáródik. A függöny visszanyitását a tengelybe beépített elektromos üzemű csőmotor végzi. A tűzjelzés törlése vagy az áramellátás helyreállítása után a függönykapu automatikusan felnyílik. A tűzgátló függönykapu meghajtása nem rendszeres használatra van kifejlesztve.

A vezérlőegység ,,gravity fail safe’’ elven irányítja a csőmotort és a tartómágnest.  A függönykapu tűzeseti zárása önműködően, villamos energia betáplálása nélkül történik. A tartómágnes elenged és az alsó záróprofilba épített nehezék lezárja a függönykaput.

Az épület központi tűzjelzőrendszeréhez kapcsolódik, opcionálisan helyi füst- és/vagy tűzjelző érzékelők jelének fogadására is alkalmas.

  • Épületfelügyeleti rendszerbe beköthető (nyitott/csukott állapot)
  • Motor és rendszer 10 000 ciklusszámra méretezve (MSz EN 14600 szerint C2 osztály)
  • Beépített 230V AC/24V DC egyenirányító modullal
  • Állítható végálláskapcsoló és automata zárási sebességszabályozás
  • Villamos motor tápfeszültsége: 230 V AC/50 Hz; védelem: 16A
  • A kapuszövetet rögzítő tartómágnes tápfeszültsége: 24 V DC, 375 mA

Extra információk:

 

Opcionális, feláras extrák:

  • megvezetősínek, burkolatok RAL szín szerinti gyári porszórással
  • UPS külső szünetmentes tápegység (0,6–3kVA teljesítménnyel, vezérlés mellé konzolra építve)
  • hangjelző kürt
  •  fényjelző, villogó lámpa

Az ECCLOS-FLEX technológiai szállítópályák tűzgátló lezárására alkalmas. A kapu lezáródik a tűzjelző központ jelére, illetve 45-60 percet meghaladó áramszünet esetén is. A szárnyat rögzítő tartómágnes elenged és a lezárás önműködően bezáródik. A vezérlésbe beépített szünetmentes táp rövidebb áramszünetek idejére biztosítja a tartómágnes tápellátását.

Az ECCLOS-FLEX előtérfigyelő rendszere folyamatosan vizsgálja az alatta áthaladó szállítópályát, mert csak akkor tud tökéletesen lecsukódni, ha a falnyílásban nem maradt áru.

Az ECCLOS-FLEX vezérlés képes a szállítópálya meghajtását arra utasítani, hogy mozgassa tovább a rajta lévő árut addig, amíg az ECCLOS-FLEX akadálytalanul le tud záródni, amennyiben a szállítópálya meghajtás áramellátása biztosított.

Jelen ajánlatunkban azt feltételeztük, hogy a szállítópályák tűzjelzés esetén még rövid ideig működőképesek, hogy az áru továbbmozgatása megoldott legyen.

Igény esetén –adatszolgáltatásukat követően- tudunk ajánlatot készíteni a szállítópálya meghajtások szünetmentes tápellátásának kiépítésére.

Az EI60 tűzvédelmi követelmény teljesítéséhez az üvegszövet függönykapukat (sprinkler) hűtővízszórással kell ellátni, melyet az épületben kiépített sprinkler hálózatról biztosítható.

A rendszerünk nem tartalmazza az ECCLOS-FLEX függönykapuk szemöldökéhez telepítendő sprinkler hűtővízszórás kiépítését! 

Az EI tűzállósági teljesítmény a nyílás szemöldöke felett (kétoldalon) 1,5 -2 méterenként sprinkler szórófejes hűtővízszóró ágvezeték kiépítésével együtt biztosítható. A szórófejeket a sprinkler terv alapján, a kapu kétoldalán kell kiépíteni. Ez az épület sprinklerhálózatához kapcsolódik.

Sprinklerfejek jellemzői: K=57, t= 68°C, gyorsreagálású

A kiépített szórófejrendszernek az alábbiakat kell biztosítania:

- sprinkler hálózat minimális nyomása 1,0 bar, a függönykapunál

- a kapulap szövetfelületére jutó vízmennyiség min. 7 liter/perc m2

- hűtővízszórás ágvezetékek önálló vízellátása a sprinkler gerincvezetékről

- szükséges vízmennyiség a sprinklerrendszer indításától számított max.90 másodpercen belül a függönykapu szövetfelületére jusson

- száraz rendszer esetén (fagyveszélynek kitett helyiségekben), ágvezetékenként, glikollal töltött ürítőcsonk beépítése szükséges

- A szórófejeket a kapulaptól max. 50cm távolságra lehet helyezni

- A szórófejeket a nyílás szemöldökmagasságába kell kiépíteni

STÖBICH TŰZ- és FÜSTGÁTLÓ MEGOLDÁSOK TÖBB MINT 10 ÉVE MAGYARORSZÁGON

Teljeskörű szolgáltatást nyújtunk a tervezéstől a telepítésen át a szakszerű tervezett karbantartásig

Keresse bizalommal szakértő mérnökeinket, állunk rendelkezésére

Az EFAFLEX Hungária Kft. több mint 10 év STÖBICH alkalmazási, telepítési és karbantartási tapasztalattal a STÖBICH füst- és tűzgátló megoldások magyarországi képviselője.
Kapcsolat
EFAFLEX Hungária Kft. © 2024 Miden jog fenntartva