Rugalmas, kültéri tűzgátló függönykapu

STÖBICH Fibershield®-F E90

Ismertető:

Rugalmas, kültéri tűzgátló függönykapu STÖBICH Fibershield®-F E90

Protex 1100-2S időjárásálló tűzgátló szövettel E30, E60, E90 E120 perces tűzvédelmi minősítéssel rendelkezik. Opcionális Heliotex szövettel EW 90 perces tűzállósági teljesítmény biztosítható. A kapu a Gyártói Műbizonylatban részletezett MSz EN előírásoknak megfelel, német, angol, osztrák és szlovák minősítéssel rendelkezik. A tűzálló üvegszövet A2 tűzvédelmi osztályú, az MSz EN 13823 és MSz EN 14716 szerint. A vezérlés egy termosztáttal figyeli a kültéri hőmérsékletet, fagyveszély esetén beépített fűtőszálakkal akadályozza meg a vezetősínek eljegesedését.

 

 

Technikai adatok:

A függönykapu szövete V4A minőségű, rozsdamentes acélszálakkal megerősített szürke színű EC Glass+Vidrio EC üvegszövet, kétoldali poliuretán bevonattal.

Gyártmány: PROTEX 1100-2S

Szövet vastagsága: 0,63 mm +/-15%

Tömege: 680 g/m2.

Hőállóság: 1100°C.

Maximális nyílásméret: 6 000 mm x 7 500 mm

A függönyszövet megfelelő feszítéséről egy alsó, nehezékkel ellátott záróprofil illetve a függőleges acéltokba rejtett csúszósínes megvezetés gondoskodik.

Függőleges tokszerkezet és vezetősín: 80x74 mm, 105x74 mm v. 160x100 mm méretű, 1,8mm vastag tüzihorganyzott, hajlított acéllemez. Rögzítés falszerkezethez acél dübellel. Szín: opcionálisan választható RAL színekben.

A tengelyház méretei: (szövettől és méretektől függően) 190x220mm – 235x290mm, acéllemez borítással, tüzihorganyzott acél kivitelben. Rögzítése falszerkezethez acél dübellel. Szín: opcionálisan választható RAL színekben.

A kapu lezáródása a tűzjelző központ jelére, illetve áramszünet esetén is történik. A meghajtást fékező tartómágnes elenged és a függöny gravitációs úton, önmüködően és egyenletes sebességgel lezáródik. A tengelybe beépített 230V-os elektromos csőmotor a függöny egyenletes feltekeredését teszi lehetővé az eredeti nyitott állapotba.

Extra információk:

,Gravigen’ meghajtás, AM-S típusú elektromos vezérlőegység

A vezérlőegység a függönykapu tengelyébe épített elektromos csőmotor és a függönykapu tartómágnesének működtetését vezérli ,,gravity fail safe’’ elven, azaz jelzésre külső áramellátás nélkül történik a függönykapu zárása, azt követően, hogy a tűzjelző rendszer megszakítja a villamos feszültséget. Az áramellátás helyreállítása után a kapu automatikusan felnyílik.

Standard kivitele a központi tűzjelzőrendszerhez kapcsolódik, de opcionális vezérlőmodullal akár 20-40 db helyi füst- és/vagy tűzérzékelő jelének fogadására is alkalmas.

Épületfelügyeleti rendszerbe beköthető (nyitott/csukott állapotról küld visszajelzést).

Motor és rendszer 10.000 ciklusszámra méretezve.

Opcionálisan rendelhető 2-10 perc időtartam áthidalására képes ,Power Pack’ szünetmentes  tápegységgel. Kézi jelzésadóval valamint opcionális hang- és fényjelzőkkel felszerelhető.

Opcionálisan rendelhető 230V AC/24V DC EV egyenirányító modullal.

Állítható végálláskapcsoló és automata zárási sebességszabályozás.

Elektromos motor tápfeszültsége: 230 V /50-60 Hz, 10A védelem

A kapuszövetet rögzítő tartómágnes tápfeszültsége: 24 V DC

STÖBICH TŰZ- és FÜSTGÁTLÓ MEGOLDÁSOK TÖBB MINT 10 ÉVE MAGYARORSZÁGON

Teljeskörű szolgáltatást nyújtunk a tervezéstől a telepítésen át a szakszerű tervezett karbantartásig

Keresse bizalommal szakértő mérnökeinket, állunk rendelkezésére

Az EFAFLEX Hungária Kft. több mint 10 év STÖBICH alkalmazási, telepítési és karbantartási tapasztalattal a STÖBICH füst- és tűzgátló megoldások magyarországi képviselője.
Kapcsolat
EFAFLEX Hungária Kft. © 2024 Miden jog fenntartva