A Tűzvédelmi Műszaki Irányelvek

Bálint Anna
2023.01.15.

Textil tűzvédelmi megoldások

Az Országos Tűzvédelmi Szabályzat (OTSZ), a Tűzvédelmi Műszaki Irányelvek (TvMI), és a MABISZ Tűzvédelmi Ajánlásainak figyelembevételével a létesítmények, építmények, építményrészek tervezése és kivitelezése, átalakítása, bővítése, korszerűsítése, helyreállítása, felújítása, használata, a rendeltetés módosítása, a beépített tűzvédelmi berendezés létesítése, átalakítása, megszüntetése, használata, gép, berendezés, eszköz használata, tárolása, anyagok előállítása, használata, tárolása és más, tűzvédelmet érintő használat, tevékenység során a tűz elleni védekezésről gondoskodni kell. A védelmi célok fő területei az életvédelem és az értékvédelem. Az épületkomplexumokban keletkező tűz esetén az emberélet megóvása elsőbbséget élvez az anyagokban és magában az épületben keletkező károk mérséklésével szemben.

Az épület tűzszakaszokra bontása elkülöníti egymástól az épület egymás melletti zónáit, biztonságos menekülési és mentési útvonalakat hozva létre. A tűzgátló építményszerkezetek meghatározott ideig meggátolják a tűz átterjedését az általuk elválasztott térrészek között. A tűzgátló építményszerkezetek körébe tartoznak a tűzgátló lezárások és nyílászárók. Az esztétikai elvárások és a célszerűség egyensúlyának megteremtése kihívást jelent az építészek számára. Például hogyan valósítható meg egy válaszfalak nélküli nagyméretű nyitott tér úgy, hogy a szigorú tűzvédelmi szabályoknak megfelelően az épületben tűzszakasz elhatárolások vagy nagyméretű füstgátak legyenek elhelyezve.

További bejegyzések

Tervezői szabadság a STÖBICH textil tűzvédelmi megoldásokkal
A modern építészet, a nagy belmagasság, az egyedi design és a tűzvédelmi előírások összeegyeztethetők…
A Tűzvédelmi Műszaki Irányelvek
A STÖBICH tűzgátló építményszerkezetek meghatározott ideig meggátolják a tűz átterjedését az általuk elválasztott térrészek között…
Innovatív, láthatatlan, rugalmas tűzvédelem
A textil tűzvédelmi megoldások hatékony védelmet nyújtanak…

STÖBICH TŰZ- és FÜSTGÁTLÓ MEGOLDÁSOK TÖBB MINT 10 ÉVE MAGYARORSZÁGON

Teljeskörű szolgáltatást nyújtunk a tervezéstől a telepítésen át a szakszerű tervezett karbantartásig

Keresse bizalommal szakértő mérnökeinket, állunk rendelkezésére

Az EFAFLEX Hungária Kft. több mint 10 év STÖBICH alkalmazási, telepítési és karbantartási tapasztalattal a STÖBICH füst- és tűzgátló megoldások magyarországi képviselője.
Kapcsolat
EFAFLEX Hungária Kft. © 2023 Miden jog fenntartva