STÖBICH Fire Multi Detector

Istvan
2024.03.28.

Beltéri, kültéri és dinamikus területek (pl. szállítópályák) tűzvédelmi felügyeletére fejlesztette ki a német gyártó a Fire Multi Detector duplakamerát, amely akár 80 méterről, pár másodperccel a tűz keletkezés után már felismeri a lángok, valamint a füst megjelenését, ezáltal azonnali jelzést küldve a tűzoltórendszernek vagy a digitális épületfelügyeleti rendszernek. A detektor használatával minimálisra csökkenthető a tűz okozta kár, mivel a tűz keletkezése és észlelése között eltelt idő jelentősen csökken.

Az optikai termikus kamera hőmérséklet mérése olyan pontos, hogy minden hőforrást – mint akár a testhőmérséklet – érzékel. A kamera két lencsével rendelkezik, az egyik az emberi szemnek is látható fényhullámhosszon, a másik infravörös hőmérsékleti tartományban működik, ebből kifolyólag egyaránt érzékel hőmérséklet-emelkedést, füstöt és lángcsóvákat. Alkalmazásával biztosítható a 24 órás felügyelet, intelligens információfeldolgozása és továbbítása nagyfokú biztonságot jelent. A szoftver kiszűri a képmezőből az olyan zavaró tényezőket, mint felhő, napsütés, köd, por vagy a gépjármű hőkibocsátása, ezzel külső térben is tökéletesen alkalmazható hibás riasztások nélkül.

A lítium-ion akkumulátorral működő elektromos járművek töltés közben történő tűzvédelemi megfigyelése elengedhetetlen. Túltöltésük, vagy túl nagy feszültségen való töltés esetén felhevülhetnek, a hő hatására könnyen lángra kapnak. A heves reakció miatt pedig akár robbannak. A cellák különösen érzékenyek a rövidzárlatra és a sérülésekre. A STÖBICH innovatív dupla kamera, a Fire Multi Detector alkalmazásával csökken a tűz kialakulásának észlelési ideje, biztonságosan üzemeltethetők az e-autótöltők. A litíumion-akkumulátorok tűz esetén mutatott heves reakciója a tűz rendkívül gyors továbbterjedését okozza. Ez a mélygarázsokban elhelyezett elektromos töltőállomások vagy tömegközlekedési járművek tömeges egyidejű töltése esetén végzetes lehet. A FMD alkalmazásával minimálisra csökkenthetők a nagy tűzesetekkel járó embereket, üzemeket és a környezetet érintő vészhelyzetek.

További információért kattintson ide.

További bejegyzések

STÖBICH Fire Multi Detector
Hatékony tűzvédelem, intelligens információfeldolgozás az aktív tűzvédelmi duplakamerával
A Tűzvédelmi Műszaki Irányelvek
A STÖBICH tűzgátló építményszerkezetek meghatározott ideig meggátolják a tűz átterjedését az általuk elválasztott térrészek között…
Tervezői szabadság a STÖBICH textil tűzvédelmi megoldásokkal
A modern építészet, a nagy belmagasság, az egyedi design és a tűzvédelmi előírások összeegyeztethetők…
Innovatív, láthatatlan, rugalmas tűzvédelem
A textil tűzvédelmi megoldások hatékony védelmet nyújtanak…

STÖBICH TŰZ- és FÜSTGÁTLÓ MEGOLDÁSOK TÖBB MINT 10 ÉVE MAGYARORSZÁGON

Teljeskörű szolgáltatást nyújtunk a tervezéstől a telepítésen át a szakszerű tervezett karbantartásig

Keresse bizalommal szakértő mérnökeinket, állunk rendelkezésére

Az EFAFLEX Hungária Kft. több mint 10 év STÖBICH alkalmazási, telepítési és karbantartási tapasztalattal a STÖBICH füst- és tűzgátló megoldások magyarországi képviselője.
Kapcsolat
EFAFLEX Hungária Kft. © 2024 Miden jog fenntartva