Innovatív, láthatatlan, rugalmas tűzvédelem

Bálint Anna
2022.10.22.

Textil tűz- és füstvédelem?  – innovatív, láthatatlan, rugalmas megoldás

A textil tűzvédelmi megoldások hatékony védelmet nyújtanak a tűz- és a füst terjedésével szemben. A STÖBICH tűzvédelmi lezárások széles választéka lehetőséget biztosít valamennyi tűzvédelmi igény teljesítésére. A hagyományos tűz- és/vagy füstvédelmi lezárásokkal, kapukkal vagy csappantyúkkal szemben a STÖBICH textil tűzvédelmi rendszerek a felhasználás jellegétől függően képlékenyen alakíthatók az egyedi építészeti megoldásokhoz. 

A textil füstgátló függönyöket a tűzvédelmi tervek költséghatékony megvalósítása érdekében alkalmazzák. Az automata füstkötényfalak tűzjelzés esetén külső áramforrás használata nélkül, a tűzvédelmi tervben meghatározott magasságig letekerednek. Alapesetben a tűzgátló textil a kisméretű redőnyszekrénybe rögzített tengelyre van feltekerve. A kis beépítési helyigény lehetővé teszi az igényes belsőépítészeti koncepciókba történő rejtett elhelyezést is. További előnyük, hogy tömegük rendkívül kicsi, ezért az épület szerkezeteit csak kis mértékben terhelik meg. A STÖBICH füstkötényfalak könnyen beépíthetők és megbízható védelmet nyújtanak valamennyi esetben. A STÖBICH füstkötényfalak nagy méretekben is rendelhetők, így lehetővé válik a tűz- és füstgőzök hatékonyan semlegesítése abban az esetben is, ha az adott helyiségben kereszthuzat tapasztalható. A helyiségek füstszakaszokra bontása érdekében beépített füstkötényfalak csökkenthetik az alkalmazandó frisslevegő szellőztetési igényt, ezzel növelve az épület biztonságát. Az EN 12101-1 szabványnak megfelelő, CE Megfelelőségi nyilatkozattal és teljesítménynyilatkozattal rendelkező STÖBICH füstkötényfalak megfelelnek a jelenleg érvényes magyar és európai jogszabályoknak.

Automatikus textil füstvédelmi függönyök menekülési útvonalakba

A padlószintig záródó füstgátló függönyök használatát és a menekülési útvonalak kialakítását megkövetelő előírásoknak történő megfelelés sokszor nehézségekbe ütközik. Az európai szabványoknak megfelelően bevizsgált és hivatalosan jóváhagyott, egymással átfedésben lévő függőleges szalagokból álló és így átjárható füstgátló függönyök lehetővé teszik a füstszakaszolást és a menekülési útvonalak egyidejű kialakítását. A kéttengelyes rendszernek köszönhetően a rendszer korlátlan szélességben és legfeljebb 3,5 méteres magassággal rendelhető. Egy 3 méter széles Stöbich Stripecoil szalagos füstgátló kapu áteresztő képessége percenként kb. 200 személy.

További bejegyzések

STÖBICH Fire Multi Detector
Hatékony tűzvédelem, intelligens információfeldolgozás az aktív tűzvédelmi duplakamerával
A Tűzvédelmi Műszaki Irányelvek
A STÖBICH tűzgátló építményszerkezetek meghatározott ideig meggátolják a tűz átterjedését az általuk elválasztott térrészek között…
Tervezői szabadság a STÖBICH textil tűzvédelmi megoldásokkal
A modern építészet, a nagy belmagasság, az egyedi design és a tűzvédelmi előírások összeegyeztethetők…
Innovatív, láthatatlan, rugalmas tűzvédelem
A textil tűzvédelmi megoldások hatékony védelmet nyújtanak…

STÖBICH TŰZ- és FÜSTGÁTLÓ MEGOLDÁSOK TÖBB MINT 10 ÉVE MAGYARORSZÁGON

Teljeskörű szolgáltatást nyújtunk a tervezéstől a telepítésen át a szakszerű tervezett karbantartásig

Keresse bizalommal szakértő mérnökeinket, állunk rendelkezésére

Az EFAFLEX Hungária Kft. több mint 10 év STÖBICH alkalmazási, telepítési és karbantartási tapasztalattal a STÖBICH füst- és tűzgátló megoldások magyarországi képviselője.
Kapcsolat
EFAFLEX Hungária Kft. © 2024 Miden jog fenntartva